Hírek, Aktualitások arrow A Bach virágterápia arrow Edward Bach eredeti írásai
Edward Bach eredeti írásai
PDF Nyomtatás E-mail

bach virágterápia
Új kiadásban ismét kapható ez a könyv, mely Dr. Edward Bach eredeti írásait tartalmazza. A könyv részletezi a módszer elméletét és filozófiai hátterét. Olvasson el egy rövid részletet a könyvből! kattintson a tovább gombra

A könyvből mindent megtudhatunk a Bach virágterápia módszerének filozófiai hátteréről, Képet haphatunk Dr. Edward Bach gondolkodásmódjáról, arról hogy hogyan is kell hozzáálnunk betegségeinkhez, és a gyógyuláshoz. A könyv Dr. Bach saját írásait tartalmazza, melyek annak idején kis füzetecskékben jelent meg, és most gyűjteményesen egészben kerül az olvasó elé. A szerző rendkívül egyszerűen és lényegretörően fogalmazza meg és válaszolja meg az élet nagy kérdéseit, az írások gyönyörűek és felemelőek. Mindenkinek ajánljuk, aki úgy dönt, hogy a virágterápiaval komolyabban foglalkozik.


Részlet Dr Edward Bach Virágteápia című könyvéből

„A Hanemann-nak megadatott inspiráció akkor hozott fényt az emberiségnek a materializmus sötétségében, amikor az már odáig jutott, hogy a betegségeket egyszerű anyagi problémának tekintse, amelyek gyógyítása és enyhítése pusztán anyagi eszközökkel is lehetséges.Ő, akárcsak Paracelsus, tudta, spirituális és mentális részei harmóniában lennének, betegség nem létezhetne, és elhatározta, hogy olyan gyógyíreket talál, amelyek lelkünkre hatnak, és így békességet és egészséget hoznak nekünk.

Hanemann hatalmas haladást ért el, és hosszan vezetett előre minket az úton, ám csak egy emberöltőnyi idő adatott meg a számára, s ránk maradt, hogy folytassuk művét, továbbépítsük a tökéletes gyógyítás szerkezetét, amelynek alapjait oly nagyszerűen lefektette.

A homeopátia már mentes a hagyományos orvoslás szükségtelen és elhanyagolható vonatkozásainak nagy részétől, de tovább kell lépnie. Tudom, alig várnak már e továbblépésre, hiszen az igazság keresőjének sem a múlt, sem a jelen ismerete nem elegendő.

Paracelsus és Hanemann megtanított bennünket arra, hogy ne tulajdonítsunk túl nagy jelenőséget a betegség részleteinek, inkább az egyéniséget, a belső embert kezeljük, felismervén, hogy ha lelkünk és szellemünk harmóniába kerül, akkor a betegség magától eltűnik. Ez az alapvető tanítás építményünk alapja, amit tovább kell fejlesztenünk.

Hanemann ezt követően felismerte, hogyan lehet e harmóniát létrehozni, és azt találta, hogy a régi iskolák gyógyszereinek és gyógyíreinek s a maga választotta elemeknek és gyógyfüveknek a hatása megfordítható, így ugyanaz a szer, amely mérgezéseket és betegségeket okoz, nagyon kis mennyiségben képe e tünetek gyógyítására is, ha az ő különleges eljárásával készítjük el.

Így megfogalmazta a hasonló a „hasonlót gyógyítja” törvényét, az élet másik nagy alapelvét, s ránk hagyta, hogy folytassuk a templom építését, amelynek terveit kidolgozta.

Ha követjük e gondolatmenetet, akkor az első nagy felismerésünk az lesz, hogy maga a betegség az „a hasonló, ami a hasonlót gyógyítja”, mert maga a betegség tart vissza és gátolja meg, hogy túl messzire jussunk helytelen cselekedeteinkben, s ugyanakkor lecke is, mely megtanít utunk helyesbítésére, és szellemünk parancsainak követésére.

A betegség rossz gondolatok és rossz cselekedetek következménye, s azonnal eltűnik, amint tetteink és gondolataink, a helyükre kerülnek. Ha már megtanultuk a panaszok, a szenvedések és szorongás leckéit, akkor szükségtelenné válnak, s automatikusan el is tűnnek.

Ez az, amit Hanemann, némileg tökéletlenül a „hasonló a hasonlót gyógyítja” elvével fejezett ki.”

 

Tetszett és megrendelem

 
< Előző   Következő >