Bach virágterápiaA Bach virágterápia által felhasznált eszenciák hatástalanok, hatásuk az úgynevezett Placebo hatással magyarázhatók.

Sok emberben az él, hogy egyszerűen csak a tudat hozza létre a lelki változásokat, és így a gyógyulás az eszenciák nélkül is bekövetkezik. Ez a tény igaz, sokan meggyógyulnak például mély vallásos hitük és imájuk által. Ha a Bach-virágterápia is ezen alapelven működne, akkor nem hatna olyan betegeknél, akik nincsenek öntudatuk teljes birtokában. Ilyenek az eszméletlen felnőttek, a kicsi gyerekek, és az állatok, ez eseteknél kizárható, hogy az eszenciákba vetett hit gyógyítson. Ez a tévhit tehát elég könnyen eloszlatható, mivel a gyerekeknél és az állatoknál is látványos javulásokat figyelhetünk meg. Márpedig ők is gyógyulnak. Ön is megbizonyosodhat arról, hogy nem kell kifejezetten hinni az Edward Bach által felfedezett virágeszenciák gyógyító hatásában, egyszerűen csak szedje/adja az eszenciákat és figyelje meg a változásokat.

 

Bach virágterápiaAz lenne a legjobb, ha kezdetben mindenki egy képzett terapeuta tanácsait követné, és patikában vásárolná meg az eszenciákat.

A legegyszerűbb és olcsóbb lehetőség, ha saját magunk válunk képzetté. Dr. Bach egyik nem titkolt célja éppen az volt, hogy olyan módszert adjon az emberiségnek, amellyel lehetővé válik, hogy mindenki saját maga válik képessé arra, hogy kiválassza a neki legmegfelelőbb gyógyírokat. Ehhez honlapunkon Ön segítséget kap a szerválasztás menü, és az online tünettár használatának ingyenes lehetőségével. Így már a kezdetekben is könnyen megismerheti az eszenciák használatát.

„Semmilyen orvosi tudásra nincsen szükség. A betegség milyensége sem fontos. Személyiségünk testünk legérzékenyebb része, s ezáltal a legjobb vezető a szükséges gyógyír kiválasztásában. Nem maga a betegség számít, csakis az, hogy milyen módon hat a betegre.”

 

Az elsősegély-cseppek minden betegséget meggyógyítanak!

Igen sok tekintetben az elsősegély-cseppeknek nincs párja. Gyorsan, szelíden hatnak. Azonban sokan a legtöbb panaszukra elsősegély cseppeket szednek, meg sem próbálva megérteni az adott körülmény nyújtotta tanulási lehetőséget. Ezáltal ezek a cseppek alternatív aszpirinként működnek csupán, bár hozzá tehetjük igen HATÁSOSAN, a betegség kiváltó okai azonban feltáratlanok maradnak.

 

Bach virágterápiaA Bach-eszenciák segítségével NEM gyógyíthatók a testi, klinikai tünetek!

Mivel a klinikai tüneteket az érzelmi egyensúlyvesztések, lelki panaszok okozzák, így azok kezelésével és gyógyításával párhuzamosan a fizikai tünetek is javulnak. A teljes gyógyulás tehát magában foglalja a beteg fizikai és pszichés egészségének helyreállását is!

 

Bach virágterápiaCsak az angol Bach-eszenciák jók, ezek az eredetiek (Nelson, Ainsworth, Original stb.), ezeket érdemes vásárolni, a többi hamisítvány, és hatástalan.

Feltehető a kérdés: miben ragadható meg az egyes gyártók által előállított eszenciasorozatok közötti különbség? Valójában semmi másban, mint az alapanyagul szolgáló növények begyűjtésének helyében. Ezek ténylegesen eltérnek egymástól, de ki állíthatja teljes bizonyossággal, hogy az angol nebáncsvirág jobb, mint a német vagy a magyar.
Egy másik fontos különbség lehet a hígítás és palackozás gépesítettségének mértéke, hiszen az ehhez szükséges tőkével általában a kis gyártók nem rendelkeznek. A nagy gyártók, mint amilyen például a Nelson gyógyszergyár is, a gépesítésben a jobb minőség kulcsát látják, a kisebbek sok esetben épp a gépsorok személytelenségére hivatkozva ellenzik a túlzott tömeggyártást. Az angol sorozatok legtöbbje homeopátiás gyógyszergyárakban készülnek. Valaki aszerint tesz különbséget, hogy a készítés során hozzányúlnak-e kézzel az adott virághoz, vagy nem. Egy biztos: a különböző gyártók árai közti néha csaknem kétszeres árkülönbséget valamilyen okból magyarázni kell, és ezt marketing eszközökkel teszik. A sorozatok objektív, mindenki által elfogadható összehasonlítása ez idáig még nem történt meg, mivel egy nem anyagi természetű szert nehéz hasonlítani