Diófa

Tudjon meg mindent a diófáról, a védelem és a stabilitás nagymesterétől.

Mindenkinek, akik nem tudják megvédeni magukat mások eltérő véleményétől!

A dió eszencia leírása dr. Bach megfogalmazása szerint: „Ez az eszencia állhatatosságot és védelmet nyújt a külső befolyásokkal szemben.” A diófa gyógyír Bach szándéka szerint a külső, betolakodó hatásoktól védi meg az egyént, hogy lelki szellemi célkitűzéseit ne veszítse szem elől.

A Bach virágterápia leírása szerint a virágeszencia a következő esetben hasznos:

„Azoknak, akiknek határozott ideáik és vágyaik vannak, s követik is ezeket,
ám mások erősebb véleménye, meggyőződése vagy lelkesedése miatt néha
hajlamosak feladni céljaikat, elképzeléseiket és munkájukat.”

A diótermés gesztusával tökéletesen utánozza az emberi fejet: külső burka, a zöld héj a koponyára, a hajas fejbőrre emlékeztet… A dió csonthéja magát az agyat mintázza, ezért kifejezetten hasznos az agynak…

A zöld külső burok úgy néz ki, mint egy éretlen szilva, a vastag, zöld héj tele van keserű cseranyagokkal, amelyek minden próbálkozót elrettentenek attól, hogy be akarja kebelezni e fanyar termést”. Nincs olyan madár, rovar vagy állat, amelyik áthatolna ezen a külső termésfalon, úgyhogy a fiatal diók zavartalanul, biztos védettségben érlelődhetnek. Az érett gyümölcs éppen ezért általában úgy hullik a földre, hogy a burka érintetlen, körülöleli a megkeményedett csonthéjat, amely az immár ízletessé vált dióbelet óvja. A varjak ugyan képesek feltörni a diót, de rendszerint találnak könnyebben hozzáférhető eleséget is. A mókusok az egész termést elássák, így a föld alatt a keserű külső héj idővel lebomlik. Az emberek diószüretet tartanak. A külső burok nedvei megfogják, sötétre színezik azok kezét,
akik kifejtik belőle a diót. E burokból régen kivonták a festékanyagot – maga dr. Bach is diószínűre pácolta azokat a saját készítésű bútorokat, amelyekkel a két sotwelli házat, Mount Vernont és Wellspringst berendezte. A festékanyag beleivódik a fába, és egyszer s mindenkorra megváltoztatja annak megjelenését.

A diófa az életszakaszok közti átmenet eszenciája, a fogváltás, a pubertás, az élet egészére kiható változások, az olyan nagy mérvű döntések meghozatalának szere, mint a vallási meggyőződés megváltoztatása, a munkahely váltás, vagy a külföldre költözés. Azoknak ajánlott, akik hatalmas lépésre szánták el magukat, akik szeretnék megtörni a régi beidegződéseket, akik hátra akarják hagyni korlátaikat és kötöttségeiket, hogy új úton indulhassanak előre.

Dió-kúra: Itt megjegyezhető, hogy valóban jó hatással van a dió az agytevékenységre. Ennek erősítése végett napi 10 szem dió elfogyasztása jelentős segítséget jelent az agy regenerációját, problémáinak megoldását illetően.
Ha többet szeretne megtudni a virágeszenciák varázslatos világáról, olvasson bele a Bach virágterápia- a növényi formák szerepe a gyógyításban című könyvbe.

Bach virágterápia a növényi forma szerepe a gyógyításban