Szedés, adagolás, hatás

Hogyan?

Közvetlen a készített keverékből szájon át szedheted: a keverékből minden alkalommal (általában naponta többször 2-4) négy cseppet cseppenthetsz a nyelved alá.  A poharas módszer: A másik megoldás, ha a tömény (10ml) eszenciákat közvetlenül egy pohár (kb. 2,5 dl) vízhez is adhatod (minden összetevőből két-két cseppet). Ezt a pohár vizet lassan kortyolgasd el 15-20 perc alatt. A szokásos napi adag két pohárnyi mennyiség.

Mennyit?

Általában 2-4×4 csepp a szedési ajánlás. De ettől eltérhetsz különösen akkor, ha heveny eset kapcsán szeded az eszenciákat. pl. az Elsősegély Cseppeket akár negyedóránként is beszedheted, ha indokolt.

Mikor?

Nagyjából, ha a nap folyamán megfelelő időközönként szétosztva szeded, az teljesen ideális.

Hibázhatsz-e a Bach-eszenciákkal?

Nem. Az eszenciákat nem lehet túladagolni és a rosszul kiválasztott eszenciák esetében is a legrosszabb, ami történhet, hogy nem hatnak, nem történik változás.

Allergiás vagy?

Az eszenciák jelentős hígítási folyamaton mennek keresztül, mire megkapod őket, így gyakorlatilag kimutathatatlan bennük a virágpor. Ha az alkoholra vagy allergiás, akkor a poharas módszert alkalmazd!

Várandós vagy?

Ilyenkor is használhatod az eszenciákat a poharas módszer segítségével!

Vezetéskor?

Egy hat eszenciából álló keverék alkoholtartalma kb. 1-2%, azonban, ha a cseppeket nem közvetlenül, hanem valamilyen folyadékban (pohár vízben) vesszük be, ez az alkoholtartalom gyakorlatilag kimutathatatlanná válik.

Túladagolás?

Nem lehetséges.

Vannak-e a homeopátiához hasonló fogyasztási tilalmak (pl. koffein, mentol, stb.)?

Nincsenek, a Bach-terápia nem ismer ilyen korlátozásokat.

Fájdalomcsillapítókkal együtt?

Természetesen szedheted. Mivel a Bach-terápia nem a fizikai síkon fejti ki hatását, nagyon jól kiegészítheti egyes gyógyszerek, pl. a fájdalomcsillapítók hatását is.

Prevenció Elsősegély-cseppel?

Amennyiben tudod, hogy olyan szituációba fogsz kerülni, ami próbára teszi a tűrőképességedet, érdemes előre “rákészülni” a helyzetre. Ilyenkor pl. az Elsősegély Cseppek is nagyon jól beválnak.

Milyen gyorsan hat?

Ez mindig a beteg érzékenységétől, a betegség jellegétől, a jól összeállított keveréktől függ. Általánosságban azonban elmondható, hogy heveny betegségek esetén kb. 1-3 nap múlva, míg krónikus betegségeknél a 2-4 héten belül várható változás.

Meddig kell szedned?

Ez az egyéni körülményeid függvényében változik. Az akut betegségek esetén általában pár nap, esetleg egy-másfél hét, krónikus betegségek esetében természetesen több, néhány hónap, esetleg akár egy év is lehet. Ilyen esetekben elfogadott az a nézet, hogy a gyógyulás kb. annyi hónapot vesz igénybe, ahány éve a betegség kialakult.

Mellékhatások?

A szó klasszikus, élettani értelmében a Bach-virágterápiának nincsenek mellékhatásai, de nagyon ritkán előfordulhatnak olyan esetek, amikor a tünetek rosszabbodása történik. Ilyenkor nagyfokú lelki túlérzékenység állapítható meg.

Hozzászokhatok-e?

Függőség kialakulására nincs lehetőség!!!

Gyermeked számára is választanál?

Gyermeked esetében is fontos szerepe van annak, mit érez, él át. A gyermekek kendőzetlenül beszélnek a panaszaikról, nem bonyolítanak, kombinálnak. Ha gyermeked még nem beszél, akkor a viselkedés alapos megfigyelésével, kártyaválasztással (video), esetleg spontán választással, vagy a gyermek által készítet rajz elemzésével választhatod ki a számára megfelelő eszenciákat.

Használnád csecsemőknél?

Ha a gyermeked csak anyatejet kap, akkor érdemes valamilyen alternatív módszert választani: az eszenciát beveheted Te is, vagy bele lehet tenni a csecsemő fürdővizébe, ill. szét lehet permetezni a szobában, ahol alszik.

Mire használhatod még?

Növények és állatok kezelésére is használhatod: allatgyogyasz.hu

Hogyan tárold?

Az eszenciás üvegeket lehetőleg fénytől, sugárzó hőtől és elektromos háztartási gépek (pl. mikrohullámú sütő, televízió, számítógép) távol, szobahőmérsékleten kell tárolni.

Árt-e a mobiltelefon?

Amennyiben csak rövid ideig hat rá a mobilod, akkor nem árt neki, bár ezt lehetőleg el kell kerülni.

Mi van, ha nem érzek változást?

Ez két okból lehetséges: vagy mert valóban nincs is változás, vagy azért, mert nem vetted észre.

Gyakran előfordul, hogy nem érzed a változást, mert annyira természetes a javult állapot, hogy csak a környezeted visszajelzéséből veheted észre.

Ha nem hat, akkor vagy  nem kellő körültekintéssel lettek az összetevők kiválasztva, vagy benned vannak még olyan blokkok/gátak, amelyek akadályozzák a gyógyulást. Mindkét esetben érdemes tovább vizsgálnod a betegséged okait és szempontjait.