Szabó Norbert és Dr. Várhelyi Gábor a Bio-eszencia Kft tulajdonosai, a Napfényes Gyógyközpont munkatársai.

Terapeuták vagyunk, akik minden nap emberekkel foglalkozunk, testi-lelki bajaikra keresünk megoldásokat. A majd húsz évig tartó tanulmányaink során a Bach-virágterápián kívül sok más módszert is megismertünk, és ezeket napi szinten alkalmazzuk. Személyes tapasztalatainkból születtek meg könyveink, melyekkel azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a legkönnyebben, legérthetőbben átadjuk neked azt a tudást, ami segít téged a gyógyulásod útján. Gyógyközpontunk, melyben dolgozunk, egy olyan természetgyógyászati központ, mely a maga 22 fős gyógyító közösségével egyedülálló az országban.

Biztos lehetsz benne, hogy amit mi tanítunk neked, az nem egy száraz elmélet, hanem az a gyakorlat, ami működik, és hatásos. Célunk, hogy a Bach-virágterápiával együtt a világban egyre szélesebb körben elterjedjen az a gondolat, hogy a betegség lelki eredetű.

Egymás közötti kapcsolatunk harmincéves barátságon alapszik, mely közös sportolással indult. Már akkor is egy hajóban eveztünk, mint ahogy ezt tesszük most is minden nap. Ez a barátság ad alapot arra, hogy egy közös cél érdekében egymást támogatva hatékonyan tudjunk dolgozni.

A Bach-virágterápia számunkra két dolgot jelent

  • Minél mélyebben megismerni az embert az ő problémájával együtt.

  • Minél mélyebben megismerni a gyógyírt, működését, hatását.

Szabó Norbert
Szabó Norbert
1998 óta foglalkozom az egészséges életmóddal. Legtöbbet Váradi Tibortól tanultam.
2002 óta foglalkozom Bach-virágterápiával. 2004 óta folyamatosan tartok tanfolyamokat és ismeretterjesztő előadásokat a virágeszenciákról. A Bach virágterápiában az fogott meg, hogy egyszerű és természetes, mindenki által elsajátítható módszer, mellyel mellékhatások nélkül gyógyíthatjuk önmagunkat és a környezetünket.  A virágeszenciák tanulmányozásában való elmélyedés során azonban újabb és újabb összefüggések kerülnek napvilágra mind önmagunk, mind a más terápiákkal való kapcsolat tekintetében, kimeríthetetlen kutatási forrást biztosítva.

Életemnek másik fő érdeklődési területe a festészet, mellyel szintén évek óta foglalkozom.
Magam is festek, valamint rendszeresen tartok művészeti foglalkozásokat, tanfolyamokat felnőtteknek. A művészetterápiában egyesülnek a terápiás és a művészeti tapasztalataim.

Dr Várhelyi Gábor
Dr Várhelyi Gábor
1998 óta foglalkozom az egészséges életmóddal, főleg Váradi Tibort útmutatásai alapján. Mindig is a természetgyógyászat érdekelt és az Állatorvosi diplomát megszerezve tovább bővítettem ismereteimet e témakörben. Elvégeztem az állatorvosoknak tartott Nemzetközi Homeopátiás képzést, majd az orvosoknak tartott Homeopátiás képzésen is részt vettem. Itt találkoztam a Bach-virágterápiával, amelyhez igen szoros szálak fűznek. Erről a módszerről könyvet is írtunk 2006-ban barátommal és cégtársammal Szabó Norberttel. E kiadványt több is követte.
Különös érdeklődési köröm a Bach-virágterápia és a bélflóra, a vastagbélben élő baktériumok kapcsolata, amelyről Edward Bach igen érdekfeszítően számolt be. Az eszenciák nem csak a lelkünkre, személyiségünkre hatnak, de jelentősen meg is változtatják a bélben élő baktériumok életfeltételeit, így krónikus betegségeink gyógyíreivé válhatnak, ha az ember ismeri és használja őket. Feladatomnak tartom ennek a témának minél szélesebb körben való megismertetését is. Íriszdiagnosztikával és dr.Voll-féle diagnosztikával foglalkozva a munkám szerencsére nagymértékben segíti ezt a folyamatot.