A workshopon bemutatjuk, hogyan tudod a lelkiállapotod megváltoztatásával megjavítani az emésztésed.

Szerényebb orvosi becslések szerint a betegségek kialakulásának 40-50%-ban az étrend tehető felelőssé. A természetgyógyászat szerint viszont majdnem minden betegség kialakulásában szerepet játszik a helytelen étrend/táplálkozás/emésztés. Mivel a táplálék megemésztése elsősorban az egészséges bélrendszeren múlik, különösen fontos az emésztőrendszerünk egészséges állapotának fenntartása.

Munkánk során mi is arra jutottunk, hogy a vegetáriánus/vegán étrend és egyéb diéták nagyon fontosak az egészség megőrzésében, de csak ez nem elegendő. Mivel az egészséghez a táplálkozás megváltoztatásán túl a lelki életünk disszonáns reakcióinak megváltoztatására/harmonizálására is szükség van.

Biztosan te is átélted a puffadás kellemetlen, néha igen zavaró élményét, vagy a hasmenés sürgető szorítását. Biztos volt arra is példa, hogy nem tudtál jóízűen enni, mivel gyomrod érzékennyé vált és átélheted azt is, hogy a boltokban nem találsz számodra megfelelő – (valamitől mentes) ételt. Azt is sokat lehet hallani, hogy a reggeli kávé csodákat tesz és képes vagy legalább ennek hatására elengedni magad ott ahol senki nem lát. Az is egy igen gyakori élmény lehet, hogy ebéd után annyira ki vagy merülve, hogy le kell dőlnöd, képtelen vagy megmozdulni és benned sem mozdul semmi, mintha követ ettél volna, nem is beszélve a súlyproblémákról.

Szeretnénk megmutatni neked, mi segíthet abban, hogy bármilyen emésztési problémádat és így az egész életed meg tudd változtatni:

1. Meg kell értened a működésed!
2. Fel kell ismerned azokat a lelki összetevőket, amin változtatnod kell!
3. És ennek kapcsán meg kell tenned a helyes változtatásokat!

Ha megvizsgálod saját emésztési működésed diszharmóniáit, és megismered az egyes szervekhez tartozó lelki aspektusokat, akkor, megtudod, hogy milyen lelki területen kell dolgoznod és mit tehetsz az egészségedért.

Ennek hatására képes leszel felszabadulni, könnyebbnek érzed majd magad mind testi, mind lelki téren egyaránt. Bármit meg tudsz (t)enni, nem okoz problémát. Tele leszel önbizalommal, ha ránézel egy ételre, nem a bűntudat és az elfojtás között őrlődsz, hanem felszabadultan és könnyedén tudod megemészteni az ételt (és persze az életed).

A workshopon három nagy témakörről beszélünk:

1. Bemutatjuk, hogy az emésztésnek négy fázisa van, amelyek testi és lelki szinten is értelmezhetők.

  • A világ külső benyomásainak magadba engedése felel meg a szájüregben és a gyomorban lejátszódó folyamatoknak.
  • A befogadott benyomások szelektálása, hogy mire is van igazán szükséged és mire egyáltalán nem, az teljes mértékben megfelel a vékonybélben lejátszódó folyamatnak.
  • Az élmények feldolgozása, személyessé tétele (individualizálása) a vékony- és vastagbél szakaszain történik.
  • Megemészthetetlen, számodra felesleges, hatások elengedése testi szinten a vastagbélben történik.

2. Az emésztési fázisoknak és a hozzá tartozó szerveknek saját „temperamentumuk” van.

Ez azt jelenti, hogy az egyes szervek harmonikus esetben egy temperamentumnak megfelelő működést képviselnek. Ha bármelyik szakaszban sérül az emésztési folyamat, annak igen komoly betegségek lehetnek a következményei.

Szájüreg – föld elem – Melankolikus
Gyomor – víz elem – Flegmatikus
Vékonybél – levegő elem – Szangvinikus
Vastagbél – tűz elem – Kolerikus

3. Megmutatjuk, hogy melyek azok a Bach- virágeszenciák, melyek hatékonyan segítik  emésztésed helyes mederbe terelését.

Még egyszer hangsúlyoznánk, hogy a bélrendszer egy pszichoszomatikus szerv. Nincs olyan betegség (emésztőszervi sem), amelynek a hátterében ne lelki ok állna. Tehát bármilyen problémáid is legyenek az emésztőrendszereddel vagy az egészségeddel kapcsolatban, azt soha nem elég csak fizikai szinten kezelned, a teljes gyógyulás érdekében minden esetben lelki/pszichés kezelésnek is kapcsolódnia kell a terápiádhoz.

IDŐPONT, ÁR, HELYSZÍN

2019. május 19. 9-17 óráig

Részvételi díj: 15.000 Ft

Helyszín: Napfényes Gyógyközpont Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 46. Mark Center (Béke szállóval szemben, Nyugatihoz közel)
További információ és jelentkezés: 06-1-311-7777, 06-30-311-7777 (Napfényes Gyógyközpont)

Gyere el Te is a Napfényes gyógyközpontba, és ne hagyd ki ezt a workshopot!