Hírek, Aktualitások arrow Cikkek arrow Bach virágterápia arrow 9 érv a Bach virágterápia mellett
9 érv a Bach virágterápia mellett

bach virágterápia
Az alábbiakban bemutatjuk azt a 9 tulajdonságot, mely a bach virágterápiát a világon mindenhol széleskörben alkalmazhatóvá és népszerűvé tették.

 


1. Egyszerű:
kis energia ráfordításával hatékonyan segítheti saját lelkiállapotát, érzelmi kilengéseit.


2. Természetes:
Edward Bach által leírt módszer csak többnyire vadon élő növények virágait használja fel. Kivételt képez a forrásvíz, amely minden eszencia alapja is egyben, de önmagában is hatalmas gyógyító potenciált hordozó gyógyír. Ezek minden szintetikus anyagtól mentesek, a természet erejét felhasználva, szelíden, mellékhatásoktól mentesen gyógyítanak.

3. Holisztikus szemlélet:
ennél a terápiánál a vizsgálat tárgya valójában az egész ember (vagy állat) és nem csupán a fizikai tünetek összessége. A Bach-virágterápia arányában kevés figyelmet fordít a testi tünetekre, a betegségek súlyosságára, azonban a lelki diszharmónia megfigyelése és ezek alapján történő szerválasztás nagyobb figyelmet kap.

4. A jelen számít
, az itt és most: a virágterápia csak a pillanatnyi lelkiállapotra koncentrál, semmi mást nem tart lényegesnek csak a személyiség jellembeli torzulásait és a helyzethez való viszonyulást, a lelki megnyilvánulásokat.


5. Szakértelem: A Bach virágterápia alkalmazásához nincs szükség sem orvosi végzettségre, sem különleges képességekre, csak a 38 eszencia alapos ismeretére, valamint jó megfigyelő képességre és nagyfokú empátiára.


6. A szerek száma: a Bach-virágterápia rendszerében 38+1 (vészcsepp v. életmentőcsepp) különböző gyógyír található. A gyógyírek kiválasztása a Bach-virágterápiánál jóval egyszerűbb, mint például a homeopátiánál, ahol több ezer szerből lehet választani. A szerek kombinálásával nagyszámú variációra van lehetőség.

7. Mennyiség:
a Bach-virágeszenciák nem mennyiségi, hanem sokkal inkább minőségi aspektusokat hordoznak, felhasználásuk és hatásuk nem függ szorosan a felhígítás mértékétől.


8. Veszélytelen gyógymód:
A Bach-virágeszenciák természetes mivoltából fakadóan a használat során a túladagolás legkisebb veszélye sem áll fenn, a helytelen szerválasztás sem okoz semmilyen mellékhatást (mivel ekkor az eszenciák egyszerűen nem hatnak).

9. Más gyógymódok:
A virágterápia nagy előnye, hogy kiválóan alkalmazható más gyógymódokkal együtt, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a virágeszenciák segítik mind a hagyományos gyógyszerek hatásást, mind az egyéb természetgyógyászati gyógymódokat.


 

 
< Előző   Következő >