Tömény vagy hígított?
PDF Nyomtatás E-mail
bach virágterápia
A bach virágterápiával most ismerkedők számára bizonytalanságot okozhat az a kérdés, hogy mely hígítási fokozatú eszenciát kell megrendelni. Az alábbiakban ezt a kérdést tisztázzuk

 bach virágterápia
 bach virágterápia
Tömény, más néven alapeszencia.


Ha valaki bemegy a gyógyszertárba, és kér mondjuk egy vörösfenyő eszenciát, valószínűleg ezt a formátumot kapja. Amikor egy virágeszenciás fadobozba belenézünk és látunk negyven üveget, akkor az alapeszenciát látjuk. Sokan ezt a hígítást szedik, habár nem ez a javasolt. A bevált módszer szerint fogunk egy üres csepegtető üveget (30ml), beleteszünk forrásvizet és egy kicsi brandyt, és ebbe cseppentünk bele az alapeszenciából 2 cseppet. Ezt fogyasztjuk napi 4x4 cseppes adagokban. Így az alapeszencia elég sokáig kitart.
 
 
 
 

Hígított, vagy gyógyír

A fent módszer szerint a tömény alapeszenciából készített hígítást hívják így. Legfeljebb hat összetevőből állhat, és ez a szedésre alkalmas hígítás. Sokan gondolják úgy, hogy a töményen szedett virágeszencia erősebb hatású, de mivel ez egy homeopátiához hasonló módszer, nem így van. Edward Bach sok kísérletezés után alakította ki épp ezt a hígítási fokozatot.

 
< Előző   Következő >